...that is the question.

jueves, 9 de abril de 2015

L'hipertext i els canvis socials

Són molts els canvis socials provocats per la implantació del paradigma hipertextual. Un dels impactes que les comunicacions en línia ha tingut en les nostres estructures mentals és l’anomenat connectivitat. Podem accedir a las autopistes de la informació o desconnectar-nos-en sense afectar la integritat del sistema en absolut.
A més, hi ha hagut una transformacions en els conceptes de l’espai i el temps pel que fa a les comunicacions mitjançant la internet. La informació és assequible en qualsevol moment i des de gairebé qualsevol lloc. Al contrari a altres mitjans com la televisió o la ràdio, el temps és no lineal i instantani. Per a les noves generacions de la nostra societat de coneixement, és totalment inimaginable la idea de no tenir accés a la informació de forma immediata i lliure.
Quant a l’espai físic, indissociable dels texts de llibre, els documents de la internet són virtuals. No són enlloc alhora que siguin per totes les parts. Endemés, un mateix contingut està disponible per a molta gent alhora sense perillar la seva totalitat. Les funcions de l’hipertext també possibilita l’actualització contínua i constant dels blocs de contingut compartits, a més de la immediatesa de la seva publicació. D’altra banda, hi ha una llibertat total de navegació facilitada per l’aparent ventall il·limitat d’informació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario