...that is the question.

jueves, 4 de junio de 2015

ANÀLISI LEXICOMÈTRICA V

CONCLUSIÓ


    Arribats ja al final del projecte de recerca de l'assignatura Escriptures Hipertextuals, només queda una última entrada en forma de conclusió. En primer lloc, voldria destacar la utilitat del programa AntConc pel que fa a l'estudi lexicomètric. Dóna moltes possibilitats per tal d'analitzar textos i ofereix un gran ventall d'eines diferents. Encara que m'hagi costat una mica al principi, és un programa molt fàcil de dominar i realment serveix per treure el suc dels arxius seleccionats.

    Per accedir al conjunt dels posts que formen el projecte de recerca en forma digital, cliqueu aquí o aquí.

    Quant a l'assignatura en general, m'ha sorprès agradablement perquè no sabia ben bé que m'esperava. Ha estat una assignatura que em demanava dedicar-hi força temps amb les diverses i de vegades denses lectures, però eren necessàries per tenir una visió global de l'impacte dels textos hipertextuals en la societat moderna. Ja que ens efecte profundament, hem vist diversos punts de vista relacionats amb l'hipertextualitat, des de la informàtica i la literatura fins la psicologia i la sociologia, tot passant per la lingüística i la ciència cognitives.

    En definitiva, puc afirmar que sóc hipertextual, o més ben dit, som hipertextuals. Som hipertextual perquè les nostres estructures mentals funcionen d’acord amb les lleis de la hipertextualitat. No solament aprenem i pensem en xarxa, mitjançant infinits enllaços, sinó també escrivim i actuem seguint les regles relatius del llenguatge, fortament influïdes pels sistemes hipertextuals. Som el resultat d’una construcció social i digital, i ens adaptem a les noves realitats de manera automàtica i dinàmica. Els hipertextuals, sens dubte, som nosaltres mateixos.



2 comentarios:

  1. Ryan!! M'ha agradat el teu treball, mot fàcil de seguir i molt ben estructurat!!! Un plaer, com sempre!!!!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Olga. Tinc ganes de veure com evoluciona el teu. Salut!

    ResponderEliminar