...that is the question.

jueves, 28 de mayo de 2015

ANÀLISI LEXICOMÈTRICA I

INTRODUCCIÓ


    En vistes a les últimes eleccions municipals, he decidit analitzar el contingut de dos blogs ben diferents, de dos polítics locals de la ciutat de Girona. Es tracta d'analitzar els últims deu posts de cada blog durant el període previ a les eleccions.


    Per raons ideològiques he triat dos personatges força diferents, per no dir oposats, amb el doble objectiu de analitzar amb detall el llenguatge que fa servir cadascú, d'una banda, i de comparar les publicacions dels dos polítics a nivell lexicomètric, de l'altra.

    El primer blog és d'en Jordi Navarro, regidor en funcions de la CUP a l'Ajuntament de Girona. Navarro va ser el cap de la llista del seu partit en les eleccions del 2011 i des de llavors ha estat una de les figures més actives i prominents en el moviment d'esquerres a Girona. L'adreça del seu blog és: http://elblocdenjordinavarro.blogspot.com.es/

    El segon blog és de la Concepció Veray, cap de llista i alcaldable del Partit Popular de Catalunya en les últimes eleccions municipals. Veray és diputada per Girona al Congrés dels Diputats i Portaveu a l'Ajuntament de Girona del PPC. L'adreça del seu blog és: http://www.concepcioveraycama.com/

    En els següents posts començaré l'estudi lexicomètric amb l'ajuda del programa informàtic AntConc.

2 comentarios:

  1. Mira estem igual intentant desgranar i saber un¡tilitzar aquest programa i poder tenir una miqueta més d'informació.

    ResponderEliminar
  2. Fantàstic Ryan !

    Doncs, ja en tinc ganes de llegir-lo perquè vas en la línia de la meva idea d'anàlisi... Sort que de blogs polítics, i polítics en concret, n'hi ha per triar i remenar ;-)

    ResponderEliminar